آذری جهرمی: بانک مرکزی ارزهای دیجیتال را به رسمیت میشناسد
آذری جهرمی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره آخرین وضعیت ارز دیجیتال بومی در کشور گفت: اکنون بانک مرکزی از مرحلهای که به صورت کلی رمزارز را به عنوان یک فرآیند و تکنولوژی رد میکرد، به مرحلهای رسیده که رمزارزها را به رسمیت بشناسد و با آنها تعامل کند.
زمانی که صحبت از ارزهای دیجیتال در کشور ما هم داغ شد در اسفند سال ۱۳۹۶، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از پیادهسازی آزمایشی نخستین ارز دیجیتالی کشور توسط پستبانک و عرضه به نظام بانکی برای تأیید ، خبر داد.
وزیر ارتباطات همان زمان اعلام کرده بود: «اگر ارزهای دیجیتال خارجی در ایران فعالیت کنند و بتوانیم در برخی معاملات خرد از آنها استفاده کنیم، مفید خواهد بود. با این حال سیاست بانک مرکزی این است که فعلاً بیتکوین، اتریوم و سایر ارزها را به رسمیت نمیشناسد.» اما با گذشت سه سال از زمانی که طرح ارز دیجیتال بومی به میان آمد، خبر خاصی از راهاندازی این محصول تکنولوژی نشد.
هرچند پس از آن، انجمن بلاکچین هم اعلام کرد اقداماتی هم برای راهاندازی رمزارز بومی انجام شده، از جمله چند پروژهای که در ایران انجام میشود که نمونه نهایی آنها آماده است و در حالت پایلوت کار میکنند. اما با توجه به اینکه در این مدت اخباری از سوی ارزهای دیجیتال بومی شنیده نشد، اینطور برداشت شد که بانک مرکزی به این تکنولوژی چراغ سبز نشان نداده است.
بررسی مقررات انتشار رمزپول بانک مرکزی
با وجود این، اکنون به نظر میرسد سیاست بانک مرکزی در برخورد با رمزارزها در حال تغییر است. عبدالناصر همتی –رئیس کل بانک مرکزی- چندی پیش در اینستاگرام خود درباره رمزپول بانک مرکزی نوشته بود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بررسی روند جدید جهانی و متمرکز شدن بر الگوهای مختلف در پی انتخاب بهترین راهبرد ممکن در این حوزه است و ویرایش اولیه سند جامع رمز پول را تهیه کرده. از همکارانم در ادارات ذیربط بانک مرکزی خواستهام بر اساس اقدامات انجامشده، مقررات انتشار رمز پول بانک مرکزی را بررسی کرده و جهت تصمیمگیری ارائه کنند تا امکان استفاده از نتایج آن در سیاستگذاری پولی فراهم آید.
در این راستا آذری جهرمی در بیان اینکه زمانی بحث پیگیری رمزارز را شروع کردیم، اظهار کرد: بانک مرکزی در زمان مدیریت قبلی دکتر سیف نظرش بر این بود که رمزارز چون یک نوع ارز است جزو حوزههای فعالیت بانک مرکزی به شمار میرود.